Zuider eiland

Door: Niek

Blijf op de hoogte en volg Niek

09 November 2008 | Nieuw Zeeland, Te Anau

Hi, hier nieuws vanuit Nieuw Zeeland,
Zo vanuit Sydney aangekomen in christchurch, bezoek hier eerst Edwin, hij woont hier sinds een half jaar en komt mij ophalen van het vliegveld. Wat een luxe na 4 maanden in een auto/tent/hostel te hebben geleefd weer in een huis, heerlijk. Na een paar dagen christchurch en omgeving verkennend te hebben en veel foto tips te hebben gekregen en veel foto's gemaakt te hebben is het weer tijd om verder Nz in te trekken. Was wel even lekker een paar dagen op dezelfde plaats overnachten, Edwin nogmaals bedankt. Heb een huur autotje en wat kampeer spulletjes gekocht dus ben helemaal klaar om eropuit te trekken. Begin mijn reis in lake takepo, ben best ziek van de injecties die ik de vorige dag gekregen heb voor mijn reis naar de philpijnen dus heb niet veel puf om iets te ondernemen, relaxen in de hot pools met uitxicht op het meer is geen slecht alternatief. Mijn tweede stop is mount cook NP, het is bewolkt maar wel een aantal mooie wandelingen gedaan. Een mooie route via Dunedin en de zuidkust lijd me door verst groene heuvels met veel schapen, ruige kust met fur seals en pinquins naar fjordland NP. hier doe ik de Milford track een 4 daage hike tocht door het fjord gebied, transport van en naar de track kan alleen per boot, overnachten doe ik in de daarvoor bestemde hutten, overdag lekker alleen in de natuur en s'avonds met de rest van de hikers rond het haardvuur. Nu even een rust dag ga zo op weg naar queenstouwn....

• 09 November 2008 - 23:16

Edwin:

Hey Niek, had je geen betere foto van mij er op kunnen zetten? Iets waar mijn sportieve figuur iets duidelijk op te zien is? Wat moeten de vrouwtjes nu wel niet denken?

• 10 November 2008 - 05:24

Leon:

hey Edwin, ik dacht al, wie is die man met dat gestroomlijnde figuur, maar gelukkig help je me op weg

• 10 November 2008 - 05:26

Leon:

Hoi Niek,
    leuk om van je omzwervingen op de hoogte te blijven. Zie er naar uit om weer samen te lopen
    Groetjes, Leon

• 10 November 2008 - 09:19

Antony:

It all seems like it's a tough life down under!! :) Amazing landscapes!
    Keep on enjoying!
    Mvg,
    Antony.

• 10 November 2008 - 17:30

Vivian:

hey niek

leuk om op de hoogte te worden gehouden van je trip. Ik hoop dat je ook nog hebt kunnen zweefvliegen, maar aan de foto's te zien wel.

have a save trip!

doeg vief

• 11 November 2008 - 12:53

Femke:

Hey Niek,

Wat een mooie foto's zeg! Het lijkt wel mooier dan Tasmanie.
    Weet nu wel waar ik mijn volgende reis wil doen, hahahaa.

Groetjes Fem

• 13 November 2008 - 19:10

Inge:

Hoi Niek, Ik mis de lupines bij Lake Tekapo, maar ik moet toegeven die wolkenluchten zijn ook heel fraai!!! Als ik zo die foto's zie, dan herinner ik me weer hoe prachtig NZ is. Veel plezier nog. Gr, Inge PS. Zullen we nog een plek voor je vasthouden voor een leuke poeder- en huttentocht in de Italiaanse Alpen? Kunnen we gelijk al je verhalen horen!